Droge huid? Niet lang meer!

Droge huid voelt vaak trekkerig aan. Je krijgt sneller rimpeltjes en kleine schilfertjes die irritant en niet mooi zijn. Hier vertellen we hoe het komt en wat je eraan kan doen.

Droge huid en droge lippen ontstaan vaak door droge lucht. In de winter hebben we hier meer last van door de lage vochtigheid in de lucht, verwarming kan bvb droge lucht veroorzaken. Niet alleen in de winter maar ook in de zomer is er droge lucht. Denk maar aan airco of onvoldoende ventilatie.

Andere oorzaken zijn onvoldoende drinken. Je lichaam mist het vocht om de huid mee te voeden.

Te vaak wassen of scrubben. Hiermee haal je misschien de schilfertjes weg maar ook de beschermlaag van je gezicht. Dit laagje talg voorkomt het uitdrogen en door zeep, te veel en te warm wassen of scrubben verweider je het.

De tips!

Je gezicht lauwwarm wassen, een milde reiniging gebruiken en max. 1 keer per week maar scrubben met een zachte scrub. Na het wassen is het ook belangrijk om de huid weer te hydrateren, een goede dag of nachtcreme is dus belangrijk!

Voldoende water drinken. 1,5 tot 2 liter per dag zorgt ervoor dat onze huid weer gaat stralen.

Vette vis eten zorgt ervoor dat de goede vetten in je huid worden bijgevuld. Als je geen vis lust kan je ook voedingssupplementen met visolie nemen.

Een goede gelaatsverzorging doet je huid ook weer stralen. Om de 4-6 weken een gelaatsverzorging laten doen zorgt ervoor dat de huid goed gevoed is en blijft. Bij ons vindt je ook huidverbetering waarin we de huid diep kunnen voeden en aangepaste serums gebruiken om uw huid te optimaliseren.

Ons aanbod in huidverbetering: http://www.beautypro.be/#/huidverbetering/

Ons aanbod voor gelaatsverzorgingen: http://www.beautypro.be/#/huidverzorging/